Rik Wagemans

Over Rik Wagemans:

Vooruitstrevend voor de creatieve generatie.

Het maakt in principe niet uit welke cultuur of regio in de wereld je bekijkt als het gaat om steden of regio’s die bloeien. Ze hebben een aantal gemene delers die voor ons allemaal essentieel zijn voor het huidige politieke echelon in Maastricht.

Een visie durven hebben op het randje van het mogelijke, liefst zodanig dat mensen in het begin zeggen dat je een beetje gek bent of het niet kan. Zo wordt iedereen aangezet om echt na te denken.

Sta open voor alle mensen en geef ze een kans om mee te werken aan plannen en dromen van de stad. Dit betekent dat er durf moet zijn om de gedachte van iemand die ver ligt van jouw realiteit ook echt te willen begrijpen. Dat er durf moet zijn om mee te veranderen met hun cultuur, idealen, geloof of identiteit.

De politiek heeft de verantwoordelijkheid om mee te doen met de plannen van zijn burgers en voorbijgangers. De politiek is onderdeel van een stad, een constant oliemannetje, een dromen fee, een nachtegaal die een goed idee fluit, een verwonderaar voor iedereen.

Ooit hoop ik dat het Gemeentehuis een plek is waar je met een droom naar binnenloopt en weer naar buiten komt met een mogelijkheid om een nieuwe werkelijkheid te scheppen.

Hiervoor span ik mij in met M:OED.

Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.