Vacature Burgerraadslid Cultuur

Door Bestuur op 18-10-2022

Werken in de Maastrichtse gemeenteraad

M:OED zoekt een burgerraadslid cultuur

Wil jij je inzetten voor positieve verandering op lokaal niveau?

Lijkt het je leuk om samen te werken met een breed scala aan partijen en organisaties in de stad?

Vindt jij dat politieke keuzes gemaakt moeten worden op basis van de meest actuele kennis die voorhanden is?

Wil jij onderdeel uitmaken van een groeiende beweging die streeft naar een Opener, Eerlijker, en Democratischer Maastricht?

Kortom; kan jij kritische vragen stellen, maar ook met creatieve oplossingen komen?

Dan is dit de plek voor jou!

Wie zoeken wij?

M:OED is op zoek naar een Burgerraadslid Cultuur als volwaardig lid van het team M:OED. Wij hebben een zetel in de Maastrichtse Gemeenteraad. Het is een functie waar geen dag hetzelfde is en je samenwerkt in een team bestaande uit een raadslid, een fractiemedewerker, een communicatiemedewerker, twee inhoudelijke burgerleden en andere betrokken leden. Als fractie werken we samen in het centrum van de Maastrichtse democratie en als beweging in de stad creëren we een toekomstvisie met moed.

Je bent dus geïnteresseerd in de lokale Maastrichtse politiek en onderstreept de M:OED visie om hiermee aan de slag te gaan. Als onderdeel van de fractie lever je een bijdrage aan de standpunten van M:OED en de uitvoering hiervan, je moet dus een gevoel hebben van wat er speelt in de stad! Politieke ervaring is zeker geen vereiste.

Wat ga jij doen?

Inhoudelijk denk jij na over cultuur in Maastricht en de uitvoering hiervan in de stad. Denk bierbij aan broedplaatsen, toegankelijkheid, evenementenbeleid en diversiteit van cultuur in de stad. Het aantal uur dat je hieraan besteedt bepalen we in goed overleg. Het is fijn als je in ieder geval beschikbaar op maandagavond vanaf 19.30 voor de fractievergaderingen en eenmaal per maand voor de domeinvergadering economie & cultuur op dinsdagavond. Je wordt vergoedt door de gemeente voor iedere domeinvergadering die je bijwoont. Binnen de fractie zijn er daarnaast verschillende trainings mogelijkheden.

De belangrijkste taken zijn het voorbereiden van fractievergaderingen, domeinvergaderingen en het bewaren van het overzicht over lopende zaken rondom cultuur in de raad en in de stad. Hiervoor is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Omdat we veel contact hebben met de internationale gemeenschap is het ook handig als je goed engels spreekt.

We werken lang niet alleen op het gemeentehuis, veel van het fractiewerk is buiten op straat, in de wijken bij evenementen en natuurlijk via social media. Het is een pré als je hier ervaring mee hebt.

Solliciteren

Voordat je je motivatiebrief stuurt kan je altijd een kennismakingsgesprek inplannen of een keer langskomen. Voor vragen kun je je wenden tot Martin van Rooij via martin.van.rooij@gemeenteraadmaastricht.nl of +31630182124.

Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.