Vacatures

Door Bestuur op 25-03-2022

M:OED zoekt Burgerraadsleden en een Fractiemedewerker!

Wil jij je inzetten voor positieve verandering op lokaal niveau?

Wil jij samenwerken met een breed scala aan partijen en organisaties in de stad?

Vindt jij dat politieke keuzes gemaakt moeten worden op basis van de meest actuele kennis die in de stad voorhanden is?

Wil jij onderdeel uitmaken van een groeiende beweging die streeft naar een Opener, Eerlijker, en Democratischer Maastricht?

Kortom; kan jij kritische vragen stellen, maar ook met creatieve oplossingen komen?

M:OED is op zoek naar burgerraadsleden en een fractiemedewerker die het werk van onze raadsleden komt ondersteunen. Als fractie werken we samen in het centrum van de Maastrichtse democratie en als beweging in de stad creëren we een toekomstvisie met moed.

Je bent dus geïnteresseerd in de lokale Maastrichtse politiek en onderstreept de M:OED visie om hiermee aan de slag te gaan. Als onderdeel van de fractie lever je een bijdrage aan de standpunten van M:OED en de uitvoering hiervan, je moet dus een gevoel hebben van wat er speelt in de stad!

Inhoudelijk spring je bij waar nodig op alle actuele dossiers, van sport en gezondheid tot wonen en van ondernemerschap tot transparantie vanuit de gemeente. Je hoeft geen expert te zijn op deze gebieden, maar wel snel kunnen schakelen en je een onderwerp eigen maken.

De belangrijkste taken zijn het voorbereiden van fractievergaderingen, notuleren, en het bewaren van het overzicht over lopende zaken in de raad en in de stad. Hiervoor is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal een vereiste. Omdat we veel contact hebben met de internationale gemeenschap is het ook handig als je goed engels spreekt.

We werken lang niet alleen op het gemeentehuis, veel van het fractiewerk is buiten op straat, in de wijken bij evenementen en natuurlijk via social media. Het is een pré als je hier ervaring mee hebt.

Voordat je je motivatiebrief stuurt kan je altijd een kennismakingsgesprek inplannen. Voor vragen kun je je wenden tot Martin van Rooij via martin@stemvoormoed.nl of +31630182124. Wacht niet te lang met reageren, we willen snel aan de gang!

Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.