Afscheid Burgerraadslid Joyce Grul

Door Bestuur op 27-02-2023

Bericht van Martin van Rooij (Fractievoorzitter)

Ons ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฑ๐˜€๐—น๐—ถ๐—ฑ Joyce Grul neemt afscheid van de fractie na een jaar tomeloze inzet om Maastricht meer open, eerlijk en democratisch te maken.

Al tijdens de campagne was Joyce van onschatbare waarde en heeft ze als ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ผ๐—ป een belangrijke bijdrage gehad in het binnenhalen van onze zetel.

Daarna zette ze zich net zo soepel in als burgerraadslid voor het ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ฑ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ถ๐—ป. Terwijl we de weg nog moesten vinden op het stadhuis was Joyce al bezig nieuwe onderwerpen op de agenda te zetten. Altijd met gelijke kansen en een langetermijnvisie in het achterhoofd.

Enkele hoogtepunten zijn onder andere de bijdrage rondom ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฟ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ, het aanpakken van ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ป๐˜๐—ถ๐—บ๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ en ๐˜€๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐˜‚๐—ฒ๐—น๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ.

Haar expertise, harde werken en positieve houding zijn niet onopgemerkt gebleven. En hoewel we het jammer vinden dat we haar iets minder vaak te zien krijgen, zijn we vooral trots dat ze is gevraagd om datgene te doen wat ze het liefste doet.

Lieve Joyce, bedankt voor je moedige inzet.

Brief van Joyce Grul (Voormalig Burgerraadslid Sociaal Domein)

Maastricht, 10 februari 2022

Geachte voorzitter van de Raad,
Beste Annemarie en collegaโ€™s,

Via deze brief wil ik per 17 februari a.s. graag mijn ontslag indienen als Burgerraadslid van uw raad.

Het afgelopen jaar heb ik mij namens M:OED met plezier ingezet voor Maastricht. Vol enthousiasme kan ik zeggen dat ik een ervaring rijker ben. Niet alleen heb ik veel geleerd over de stad, haar bewoners en organisaties. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat het beleid in met name het Domein Sociaal voor mij is gaan โ€˜levenโ€™. Hierdoor is mijn connectie met ons Maastricht alleen maar sterker geworden. Ook hebben er veel mooie ontmoetingen plaatsgevonden en heb ik de stad vanuit verschillende perspectieven mogen herontdekken.

Ook al was het even wennen, uiteindelijk heb ik een plek gevonden om mijn stem te laten horen. Ik heb gemerkt dat het essentieel is voor onze democratie dat zo veel mogelijk verschillende geluiden te horen zijn. Mijn positieve ervaringen zal ik dan ook blijven uitstralen, in de hoop dat meer mensen zich via de politiek willen inzetten voor onze stad.

Eerder dan verwacht neem ik afscheid van mijn functie en de raad. Naast mijn positie als Internationaal Project Manager bij de Universiteit Maastricht, ga ik nu ook aan de slag als Project Manager Seksuele Veiligheid bij de UM. Het is mijn persoonlijk en professioneel doel om een omgeving te creรซren waarin mensen kunnen groeien en genieten van hun goede gezondheid. Mijns inziens is seksuele gezondheid hier een fundamenteel onderdeel van. Omdat ik het burgerraadslidmaatschap niet meer de tijd geven die het vereist, heb ik besloten om de functie op te zeggen.

Met dankbaarheid voor onze positieve samenwerking is groot,

Met hartelijke groeten en tot de volgende keer,

Joyce Grul

Blijf op de hoogte

Door je aan te melden ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens ons privacybeleid.